HTML

A lélek tükre

Minden, ami aktuálisan eszembe jut...

Friss topikok

Linkblog

A nagy Ő, avagy mindenkinek van egy párja - "Szerelemért csupán szerelem kell."

2010.02.24. 12:29 AvLav

Hallottam ma egy érdekes okfejtést a rádióban, miszerint általában az emberek megtalálják a nagy Őt 100 km-es körzeten belül. Ezek szerint, ha valaki elmegy 100 km-en kívülre, akkor ott találhat egy másik nagy Őt. Azt hiszem, ha nem is ennyire leegyszerűsítve, de egyet kell értenem az előző gondolatmenettel. Bár megjegyzem, nem hiszek a nagy Ő-ben. Van szerelem első látásra. Bele lehet habarodni valaki egy szemvillanás alatt, csak külsőségre hagyatkozva. Hiszen már az első pár másodpercben, amikor találkozunk valakivel, eldöntjük róla, hogy szimpatikus vagy sem. Ahogy öltözködik, ahogy jár, köszön, megszólal, rád néz. Aztán az ember jobban megismeri a másikat és az első benyomás szépen átalakul vagy pozitív vagy negatív irányba.
donáld kacsa szerelmesA nagy Ő megtalálása mégsem lehet másodperc műve. A nagy Ő csupa olyan tulajdonságok összessége, amivel szeretnénk a párunkat felvértezni. Legyen őszinte, okos, érzelmes, magabiztos, toleráns, tisztelettudó és még sorolhatnánk. És ha ez még mind megtalálható lenne egy valakiben, még akkor is stimmelnie kell a külső megjelenésének is, mert azért az sem árt. Egy szó, mint száz, nem valószínű, hogy létezne olyan, hogy nagy Ő vagy az Igazi, az Egyetlen.
Ha megismerünk valakit, akiben felfedezzük az általunk óhajtott tulajdonságokat, akkor meg kell adni az esélyt arra, hogy megtudjunk mennyire felel meg az elvárásainknak. Egy kapcsolatért küzdeni kell, áldozatokat hozni. Néha az egyik fél enged, néha a másik. Észre kell venni a párunk gyenge pontjait és segíteni neki, nem pedig kihasználni. Ha az ember igazán akar valakit, meg kell tennie mindent azért. A nagy Ő várása, hogy egyszer majd csak betoppan és szép lesz minden, hiú ábránd. Férfinak és nőnek van mit tanulnia egymástól, és ahogy Karinthy mondta: "Férfi és nő ... hogyan is érthetné meg egymást. Hiszen mindkettő mást akar. A férfi: a nőt. A nő: a férfit."
És hogy az én véleményemet összefoglaljam, egy mondattal lezárom gondolataimat:
Az igazi szerelem nem az, ha egymás szemébe néztek, hanem ha egy irányba néztek...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://avlav.blog.hu/api/trackback/id/tr781786426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szösz 2010.02.24. 23:15:16

"Te vagy az én érett, bolondos,
gondos, bölcs, becsületes barátom.
aki szorosan ölel,
amikor sírni vágyom."
(Melissa Colette)

Nincs igazad abban, hogy nem léteik nagy Ő. mindenkinek van párja valahol aki csak ő rá vár. Lehet, hogy mi nem úgy nézünk ki mintha tökéletesen összeillenénk mi még is tudjuk magunkról, hogy egyek vagyunk. Ő életem párja és remélem én is az vagyok számára. Ha nekünk sikerült neked miért ne menne?

Ne légy depressziós, törekedj a boldogságra. Ha tetszik a szomszéd lány tegyél érte, hogy téged válasszon. " Valamennyi kimondott vagy leírt szomorú szó közül ezek a legszomorúbbak: lehetett volna." ( John Greenlaf Whittier)
Ha pedig nem kellesz neki akkor nem is érdemel meg téged. Nem elég jó hozzád ,viszont elég buta ahhoz, hogy elszalassza élete lehetőségét. A hozzád fűződő csodás szerelmet.
Fel a fejjel mi mindig itt vagyunk neked és segítünk mint a szárnysegédeid, barátaid, s mint a családod.
"Remélem, tudod,hogy, ha elvesznél a ködben,
Szeretetlenül, magányosan, letörten,
Ha visszanéznél, láthatod,
Hogy egy lépéssel mögötted ott vagyok. "
(Christy Vander Griendt)

L3NDV4I N0RB3RT 2011.07.24. 15:39:03

A gondolatmeneted ott hibádzik -- teszem hozzá, hogy szerintem --, hogy nem külsőségek és nem valamilyen tulajdonságok határozzák meg, hogy ki A párod. Minden az energiáról szól.

A szerelmet pedig a legtöbb ember hibásan definiálja, mert a szerelem nem (emberi) érzés, hanem állapot. Egy állapot, mely uralkodó érzése egy olyan vágy, melyet nem lehet szavakkal leírni és nem lehet észérvekkel megmagyarázni. Ennek okán pedig a szerelemként nevezhető jelenség nem múlandó.

No, ezért van mindenkinek csak egy igazi párja, mert vágyik egy energiára, azt pedig csak egyetlen valaki tudja megadni számára.
süti beállítások módosítása